joi, 1 aprilie 2010

COAFIURA SI TUNSOAREA SFATURI

Iata cateva tunsori la moda in acest sezon si care pot fi adoptate nu doar in functie de aspecte ale infatisarii, ci si in functie de temperament.

Pentru femeia independenta - propunerile sunt de tunsori geometrice, asimetrice cu elemente discontinue, suvite mai subtiri sau chiar mai largi, care pot fi accentuate de nuante reci de blond, aramiu si cantaniu, nisipii-albastre.


Este vorba de tunsori bine conturate care pot fi realizate in par mediu sau scurt si la care se obtine un volum real prin folosirea unei spume pentru volum, tapare si suprapunerea straturilor tunsorii

Pentru femeia romantica - tunsoarea se refera mai mult la o o filare a parului, care-i pastreaza lungimea. In acest caz, volumul se obtine prin ondularea usoara a parului chiar cu ajutorul difuzorului de la foen. Impresia de natural este data si de folosirea tonurilor calde, luminoase, care debordeaza de romantism, cum sunt blondurile aurii, rosul vulcanic sau castaniul aramiu.

Pentru mai mult volum se poate recurge si in acest caz la taparea parului, in special in crestet.

Pentru femeia excentrica - tunsorile au accente surprinzatoare de culoare sau linie. Multe elemete fara legatura intre ele, jocuri de mai multe nuante si asimetrii care amintesc de colturi diferite ale lumii si de o moda inspirata din infatisarea animalelor.


Culorile se extind pe toata gama, putandu-se alatura cele reci cu cele calde, iar tunsorile pot descoperi arii largi ale capului ca apoi sa revina pe alte parti cu lungimi mai mari si mai mult volum.

SFATURI SFATURI SFATURI......

Secretele machiajului
---------------------
Fie ca va machiati zi de zi, foarte mult, fie ca apelati la acest truc mai rar, iata citeva secrete ale machiajului care va vor face sa aratati mult mai bine:

l Aplicati intotdeauna un balsam de tratament inainte de ruj: acesta face buzele sa arate mai fine, mai moi. Pentru a da buzelor mai mult volum, aplicati peste ruj, in centrul buzei superioare, lip-gloss incolor sau putin sidefat.

2 Folositi mai bine un burete de pudra in locul pensulei, pentru ca astfel pudra adera mai bine la piele, dindu-va un aspect mai natural.

3 Ca sa nu se adune concealerul (fardul corector) in ridurile fine de sub ochi, aplicati mai intii o crema speciala pentru zona ochilor.

4 Pentru a face genele sa para mai groase, aplicati mai intii pudra pe ele, apoi rimel (mascara). Rimelul incolor este ideal pentru un aspect natural si, in plus, imblinzeste genele prea curbate.

5 Pentru ca sprincenele sa nu se ciufuleasca, dati-le cu spuma sau rimel incolor.

6 Pentru a evita un aspect imbatrinit, nu abuzati de rimel si nu-l aplicati pe genele de jos; de asemenea, folositi pensule pentru a aplica machiajul si estompati liniile prea exacte cu un buretel de bumbac; cind va alegeti fondul de ten, alegeti unul translucid, care reflecta lumina si estompeaza astfel ridurile.

Ce sa faceti:
-------------

l Cind va demachiati, masati crema sau lotiunea de demachiat pe fata pentru un minut-doua.

2 In fiecare zi, lasati pielea sa respire, intre demachiere si aplicarea cremei.

3 Cind va demachiati si va faceti peeling, aplicati produsele respective si pe git. Multe femei au mare grija de aspectul fetei, dar neglijeaza gitul si aceasta se vede mai tirziu.

Ce sa nu faceti:
----------------

l Sa nu va spalati fata cu apa foarte fierbinte sau rece ca gheata. Aceasta poate duce la spargerea capilarelor. Totusi, este bine sa va clatiti fata alternind apa rece si calda pentru a imbunatati circulatia. Evitati insa extremele.

2 Sa spalati lotiunea tonica pe fata - astfel, va veti deshidrata tenul. Deci aplicati lotiunea si apoi stergeti surplusul cu un prosop.

3 Sa schimbati mereu produsele de machiaj. O data ce v-ati gasit un produs de ingrijire sau machiaj care vi se potriveste, nu renuntati usor la el, pentru ca pielea se adapteaza mai lent.

4 Sa aplicati prea multa crema de fata - astfel, pielea fetei se va lenevi si nu-si va mai indeplini functiile naturale.

MACHIAJUL OCHILOR SFATURI

Atunci cand vine vorba de alegerea culorilor in make-up si vestimentatie apar aproape mereu micile dileme referitoare la cum ar trebui sa combinam nuantele, care este paleta cromatica potrivita fiecareia dintre noi sau ce anume ne reprezinta si ne pune in valoare. In aceeasi categorie de ?probleme? intra si machiajul ochilor adica implicit optiunea pentru un fard de pleoape sau altul in functie de criteriul numarul unu: culoarea naturala a ochilor.

La nivel general cel mai important sfat de care trebuie sa tinem cont este acela ca este recomandabil ca fardul sa fie intr-una dintre culorile complementare fata de culoarea irisului. In plus este de evitat comiterea uneia dintre cele mai frecvente greseli privitoare la machiajul ochilor si anume folosirea unui fard de aceeasi culoare cu nuanta irisului.
Ochi caprui:

Desi femeile (si nu numai) au tendinta de a-si dori ochi deschisi la culoare tocmai pentru a nu se incadra in grupul majoritar al celor cu ochi caprui acestea ar trebui sa se considere in acelasi timp norocoase pentru ca au posibilitatea de a-si alege intr-un mod facil culoarea fardului.
Astfel, acestora li se potriveste deopotriva auriul, verdele aprins sau kakiul, movul sau rozul. Totusi, in cazul culorilor stridente trebuie sa se aiba in vedere ca acestea scot in evidenta imperfectiunile din zona ochilor (gen cearcane, riduri etc) si deci trebuie sa analizam atent optiunea raportat la riscul sublinierii defectelor. Daca totusi preferati nuantele ?tipatoare? atunci luati in calcul varianta combinarii a doua sau mai multe tonuri pentru ca efectul ?umbrelor? va distrage atentia de la zonele cu probleme.
Ochi albastri:

Pentru ochii albastri cele mai indicate sunt - asa cum spuneam si anterior - culorile complementare ca rozul (la care, pentru mai mult dramatism si intensitate se adauga un contur negru), maro-roscat, portocaliu sau lila. Femeilor cu ochi albastri pare a le fi dedicat aspectul ?cat-eyes? pentru ca, efectul de alungire obtinut prin intermediul liniilor subtiri si negre care trec dincolo de coltul exterior al ochilor, va conferi o imagine aproape...magnetica!

Ochi verzi:

Nuantele ideale pentru accentuarea ochilor verzi sunt cele calde, pastelate de bej (sidefat), roz sau mov. Nu va feriti insa nici de usoare tonuri de gri pentru un efect de ochi ?fumurii? ce contrasteaza placut cu nuanta deschisa a irisului fapt ce implica automat evidentierea atuului natural.

Ca si in cazul ochilor albastri este insa de retinut ca, pentru evitarea unui aspect sters, este recomandabil sa optati si pentru conturarea ambelor pleoape cu un eye-liner negru sau maro (cel de-al doilea este preferabil pentru machiajul de zi). De asemenea, spre deosebire de restul, ochilor verzi li se potriveste chiar si un fard verde (asemanator culorii irisului) dar poate ceva mai stralucitor sau mai intens care sa realizeze un oarecare contrast. In caz contrar, putem obtine efectul indezirabil al estomparii farmecului personal al ochilor.

Ochi negri:
Pentru a atenua din aspectul ?intunecat? al ochilor negri e de preferat sa alegeti nuante cat mai calde si mai deschise care sa ?indulceasca? privirea. Totusi, tocmai din pricina imaginii patrunzatoare conferite de ochii negri va puteti limita doar la sublinierea genelor prin doua straturi generoase de mascara.

Oricum, o regula de final cu care nu multe femei sunt familiarizate este aceea ca alegerea culorii machiajului nu inseamna neaparat combinarea unor nuante apropiate pentru fard de pleoape si ruj ci raportarea tonului fardului cu cel al irisului si asortarea rujului cu nuanta parului si eventual, a vestimentatiei. Un atuu pt un machiaj reusit consta in aplicatoarele pt fard.....investiti cu incredere in unele de buna calitate pt un machiaj profesionist. Acestea se inlocuiesc dupa un an de zile.

unghii false