joi, 1 aprilie 2010

MACHIAJUL OCHILOR SFATURI

Atunci cand vine vorba de alegerea culorilor in make-up si vestimentatie apar aproape mereu micile dileme referitoare la cum ar trebui sa combinam nuantele, care este paleta cromatica potrivita fiecareia dintre noi sau ce anume ne reprezinta si ne pune in valoare. In aceeasi categorie de ?probleme? intra si machiajul ochilor adica implicit optiunea pentru un fard de pleoape sau altul in functie de criteriul numarul unu: culoarea naturala a ochilor.

La nivel general cel mai important sfat de care trebuie sa tinem cont este acela ca este recomandabil ca fardul sa fie intr-una dintre culorile complementare fata de culoarea irisului. In plus este de evitat comiterea uneia dintre cele mai frecvente greseli privitoare la machiajul ochilor si anume folosirea unui fard de aceeasi culoare cu nuanta irisului.
Ochi caprui:

Desi femeile (si nu numai) au tendinta de a-si dori ochi deschisi la culoare tocmai pentru a nu se incadra in grupul majoritar al celor cu ochi caprui acestea ar trebui sa se considere in acelasi timp norocoase pentru ca au posibilitatea de a-si alege intr-un mod facil culoarea fardului.
Astfel, acestora li se potriveste deopotriva auriul, verdele aprins sau kakiul, movul sau rozul. Totusi, in cazul culorilor stridente trebuie sa se aiba in vedere ca acestea scot in evidenta imperfectiunile din zona ochilor (gen cearcane, riduri etc) si deci trebuie sa analizam atent optiunea raportat la riscul sublinierii defectelor. Daca totusi preferati nuantele ?tipatoare? atunci luati in calcul varianta combinarii a doua sau mai multe tonuri pentru ca efectul ?umbrelor? va distrage atentia de la zonele cu probleme.
Ochi albastri:

Pentru ochii albastri cele mai indicate sunt - asa cum spuneam si anterior - culorile complementare ca rozul (la care, pentru mai mult dramatism si intensitate se adauga un contur negru), maro-roscat, portocaliu sau lila. Femeilor cu ochi albastri pare a le fi dedicat aspectul ?cat-eyes? pentru ca, efectul de alungire obtinut prin intermediul liniilor subtiri si negre care trec dincolo de coltul exterior al ochilor, va conferi o imagine aproape...magnetica!

Ochi verzi:

Nuantele ideale pentru accentuarea ochilor verzi sunt cele calde, pastelate de bej (sidefat), roz sau mov. Nu va feriti insa nici de usoare tonuri de gri pentru un efect de ochi ?fumurii? ce contrasteaza placut cu nuanta deschisa a irisului fapt ce implica automat evidentierea atuului natural.

Ca si in cazul ochilor albastri este insa de retinut ca, pentru evitarea unui aspect sters, este recomandabil sa optati si pentru conturarea ambelor pleoape cu un eye-liner negru sau maro (cel de-al doilea este preferabil pentru machiajul de zi). De asemenea, spre deosebire de restul, ochilor verzi li se potriveste chiar si un fard verde (asemanator culorii irisului) dar poate ceva mai stralucitor sau mai intens care sa realizeze un oarecare contrast. In caz contrar, putem obtine efectul indezirabil al estomparii farmecului personal al ochilor.

Ochi negri:
Pentru a atenua din aspectul ?intunecat? al ochilor negri e de preferat sa alegeti nuante cat mai calde si mai deschise care sa ?indulceasca? privirea. Totusi, tocmai din pricina imaginii patrunzatoare conferite de ochii negri va puteti limita doar la sublinierea genelor prin doua straturi generoase de mascara.

Oricum, o regula de final cu care nu multe femei sunt familiarizate este aceea ca alegerea culorii machiajului nu inseamna neaparat combinarea unor nuante apropiate pentru fard de pleoape si ruj ci raportarea tonului fardului cu cel al irisului si asortarea rujului cu nuanta parului si eventual, a vestimentatiei. Un atuu pt un machiaj reusit consta in aplicatoarele pt fard.....investiti cu incredere in unele de buna calitate pt un machiaj profesionist. Acestea se inlocuiesc dupa un an de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu